Soppa på säsongens grödor!
 

Soppa kan man göra på väldigt få ingredienser. Idag utnyttjade vi säsongens fina grönsaker och rotfrukter.


 
Trots att alla använde samma recept blev ingen soppa den andra lik. Förmodligen berodde det på den personliga kryddningen och kanske hur man fräste grönsakerna innan de kokades.


 
Här kommer receptet:
Soppa på säsongens grödor
Ingredienser:
1 medelstor potatis
1 bit purjolök ca 5 cm
1 liten morot
1 bit kålrot
1 dl strimlad vitkål ( ett par blad)
2 msk olja
5  - 6 dl vatten
1 buljongtärning
½ krm svartpeppar (ett halvt kryddmått)
1 krm salt
2 msk grädde
Kryddor t ex timjan, oregano eller persilja

Gör så  här:
1. Skala och skölj potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skär allt i tunna skivor.
2. Skala moroten och kålroten och riv dem på den grova sidan på rivjärnet.
3. Skär vitkålen i tunna strimlor.
4. Värm oljan i en kastrull.
5. Fräs löken i oljan.
6. Tillsätt potatis, morot, kålrot och vitkål, rör om.
7. Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt det koka upp.
8. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills potatisen är mjuk ca 10 - 15 min.
9. Smaksätt med grädde och kryddor samt eventuellt lite salt.
10. Servera med knäckebröd.


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen