En helt vanlig onsdag i HK - Salen!
Frukost är en viktig måltid och idag var det dags för Steningeskolans grupp att göra egen frukost.
Alla fick prova på att koka ägg och att laga gröt.
Efter sexorna från Steningeskolan är det dags för 8A på Valstaskolan att ha skolans bästa ämne,
hem- och konsumentkunskap!
Idag bakades det kakor för fullt. Eleverna gjorde syltkakor eller hallongrottor som de också kallas för.
Vi varierade både syltsort (jordgubbssylt och hallonsylt) samt kaktyp, ja det blir verkligen variation när nitton olika elever får utveckla sin kreativitet.
Efter kakbaket var det dags för Valstaskolans 9C att ha matlagningsprov.
Nitton nya elever i åtta kök planerade och tillagade spännande måltider av de ingredienser som fanns "hemma" i Hk-köket. Trots att alla har samma ingredienser blir alla måltider olika.
Idag kunde man välja mellan isbergssallad från Spanien eller färsk vitkål från Ungern. Det gäller ju att motivera sina val av livsmedel och tillvägagångssätt.
Ganska många livsmedel fanns att välja på och eleverna i 9C var riktigt påhittiga, det blev fina anrättningar och alla åt med god aptit.
Panerad kycklingfilé, här kan det vara svårt att se när kycklingen är helt färdig det vill säga - kycklingen ska vara helt vit inuti, då är den klar!
Några hade även satsat på fina serveringar,man äter ju även med ögonen, så bra gjort!
Tack för en helt vanlig dag i HK - Salen!

















Kommentarer
Skicka en kommentar