PANNKAKA!
Pannkaka lagas det ofta i Hk-salen. En riktigt bra rätt att träna måttenheter, stekteknik, tålamod och samarbete. Dessutom är det så gott också! Receptet vi använder oss av just nu finns längst ner i inlägget.
Pannkaka
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
(1 tsk vaniljsocker)
2 msk margarin
3 1/2 dl mjölk
2 ägg
Servering
Sylt (Jordgubb / Hallon)
Grädde
Gör så här:
1. Vispa samman vetemjöl, mjölk, salt och vaniljsocker i en bunke.
2. Tillsätt äggen.
3. Vispa tills smeten blir klimpfri.
4. Smält margarinet i en stekpanna.
5. Häll det smälta margarinet i smeten och vispa.
6. Häll lite ca 3/4 dl (nästan 1 dl )smet i stekpannan. Låt den rinna ut.
7. Vänd när smeten stelnat på ovansidan. Vispa upp smeten mellan varje gräddning så att inte mjölet sjunker till botten.
8. Lägg pannkakorna på en tallrik och servera med sylt och grädde.





Kommentarer
Skicka en kommentar