MATLAGNINGSPROV I NIAN!
För årskurs nio blev det ett förprov inför det "riktiga" matlagningsprovet som kommer senare under terminen. Det är bra att få prova på att välja maträtt, organisera sitt arbete, planera i vilken ordning man ska tillaga de olika maträtterna. Hur lång tid tar det? Hinner man verkligen göra alla uppgifter inom den givna tiden?
Temat för måltiden var köttfärs, ett livsmedel som man kan göra mycket mat av. Det rådde hög kreativitet bland eleverna!
Uppgiften var förstås att måltiden skulle vara hälsosam, gärna ekonomisk och miljövänlig. Några tog hjälp av tallriksmodellen för att visa måltiden ur det hälsosamma perspektivet.
Det är mycket som ska hinnas med under en lektion och efter all kreativ matlagning blev det förstås massor av disk. Kan vara bra att även hålla undan i köket när man lagar maten så att det inte blir så mycket att ta hand om på slutet. Viktigt att tänka på, är att även hinna med att utvärdera sitt arbete. Hur hälsosam, ekonomisk & miljövänlig var egentligen måltiden?














Kommentarer
Skicka en kommentar