Julbak i Hk-Salen!
Årets sista lektion i Hk-Salen, bakades det knäck/kola/sirapskakor. Eftersom de duktiga eleverna från Steningeskolan har kapacitet och energi fick de även göra morotsmuffins.
Degen plattas ut på plåten och efter ca 15 minuter i ugnen är det dags att skära längderna till kakor.
Även att baka utan gluten går bra, vi använde glutenfri mix och det fungerade utmärkt.
Morotsmuffins är också gott och väldigt enkelt att göra. Det behövs väldigt få ingredienser, se receptet här:
Morotsmuffins
1 morot
1 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ krm salt
½ dl olja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala, skölj och riv moroten fint.(minsta hålen på rivjärnet)
3. Vispa ägg och socker vitt och luftigt i en skål.
4. Ta fram en annan skål och blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt.
5. Rör ner morötterna och oljan i äggsmeten.
6. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
7. Ställ ca 12 stycken muffinsformar på en plåt.
8. Klicka i smeten i formarna – fyll formarna endast till hälften.
9. Ställ plåten mitt i ugnen ca 10 min.









Kommentarer
Skicka en kommentar